26 juni 1992: Denemarken, dat met een gelukje aan het EK mag meedoen, verslaat Duitsland met 2-0 en wordt totaal onverwacht Europees kampioen voetbal | 31 mei 2002: Senegal, dat voor de eerste keer meedoet aan het WK, zorgt voor een absolute sensatie door regerend wereldkampioen Frankrijk te verslaan met 1-0 | 27 juni 2016: IJsland, een land met amper 340.000 inwoners, verslaat Engeland  in de 1/8e finales van het EK met een enorme inzet en gedrevenheid… Het zijn maar enkele uitslagen die aangeven dat in voetbal alles mogelijk is en dat een match altijd gespeeld moet worden…

Met die duidelijke boodschap stuurden we onze Flames vandaag tegen het veel hoger gerangschikte Edegem de mat op en het moet gezegd: onze dames leken wel zin te hebben in een stunt want ze trokken het laken onmiddellijk naar zich toe, speelden een werkelijk fantastische eerste helft (wat mij betreft de beste tot nu toe???) en lieten de bezoekers bij momenten achter een ongrijpbare bal aanhollen. De 0-1 achterstand bij de rust was dan ook TOTAAL onverdiend en de supporters hadden dan ook overschot van gelijk toen ze zeiden dat de beste ploeg op het veld achterstond.

En ook in de tweede helft, toen de match veel meer in evenwicht was, geloofden onze SuperFlames nog volop in hun kansen… De bezoekers konden eerst nog wel een beetje vanuit het niets hun voorsprong verdubbelen maar onze Flames lieten het niet aan hun hart komen, scoorden al snel de dubbel-en-dik verdiende aansluitingstreffer en gingen daarna geestdriftig op zoek naar de gelijkmaker… Zo ver kwam het echter spijtig genoeg niet: Edegem zette ons immers ergens rond de 60e minuut opnieuw op een dubbele achterstand en al zouden we nog even tegenstribbelen dan werd het al snel duidelijk dat onze nu compleet leeggespeelde Flames deze nieuwe opdoffer niet meer te boven zouden komen…?

Zoals gezegd: in voetbal is alles mogelijk en vandaag was het absoluut niet te zien wie er derde stond in het klassement en wie voorlaatste… Er is echter nog een andere voetbalwijsheid, namelijk eentje die zegt dat het in voetbal niet altijd de beste ploeg is die wint, hetgeen onze Flames vandaag aan den lijve mochten ondervinden…

Dames: ondanks het grote verschil in punten waren jullie vandaag gedurende 65 minuten niet alleen minstens de evenknie van de bezoekers, maar (zeker in de eerste helft) zelfs de betere ploeg. Dit is iets om absoluut fier op te zijn én iets om mee te nemen naar de volgende matchen. Kippenvel…?

Doelpunten: 30’ 0-1, 45’ 0-2, 50’ 1-2 (Croes), 60’ 1-3, 72’ 1-4